donderdag 28 maart 2013

Cupcakes voor een bruiloft.

Hallo lieve lezers.

Vandaag heb ik op mijn stage-bedrijf Banketbakkerij Salverda in Leeuwarden van begin tot eind deze lekkere vanillecupcakes gemaakt voor een bruidspaar. Mijn collega heeft het taartje bovenop de standaard gemaakt.























































Ik hoop dat jullie het leuk vinden.
Liefs,
Esmée

dinsdag 19 maart 2013

Update: sorry

Het is jullie waarschijnlijk al wel opgevallen maar ik heb al een flinke tijd niets online geplaatst.
Sinds 1 september ben ik verhuisd (op mezelf, kamer) naar Groningen  Ik woon hier nu een tijdje en voel me veel beter dan voorheen. Helaas heb ik alleen een combi-magnetron, en niet een keuken waarin ik flink kan bakken om jullie dingen te laten zien. Grote taarten maken wordt ook knap lastig hier, en op bestelling wil al helemaal niet. Een tijdelijke stop dus. Wel heb ik in tussentijd door mijn opleiding een prijs gewonnen, namelijk een beker voor de derde van het noorden in de categorie banketbakker niveau 2. Hier ben ik super trots op natuurlijk! Derde van de 52 deelnemers in mijn categorie. Ik kreeg 77 punten op mijn gemaakte producten. De eerste prijs kreeg 79.
ik ben bijna klaar met de opleiding banketbakker niveau 2. Voorzichtig ben ik op zoek naar een grotere woonruimte waar ik een echt eigen keukentje heb en een aparte woon en slaapruimte zodat ik mij meer kan ontwikkelen voor de toekomst. Ik wil namelijk mijn eigen bakkerijtje/cafeetje hier in Groningen beginnen. dat lukt natuurlijk niet zomaar, dus ga ik eerst vanuit huis freelancen.
Ik ga proberen om meer dingen online te plaatsen van wat ik maak, want ook op school maak ik ontzettend veel leuke en lekkere dingen.


Dit zijn mijn wedstrijdproducten. tiramisugebakjes en koffie chocoladekoekjes.
Ik hoop snel weer wat meer artikelen online te plaatsen voor jullie.
Liefs,
Esmée

Bestelling bij Bouwhuis.com

Hallo lieve lezers,

Bouwhuis.com hield een ontzettend leuke facebook-actie voor hun site. Namelijk, 20% korting op ALLES. Hier moest ik natuurlijk even gebruik van maken, aangezien ik weer wat meer voor mijn site wil gaan doen en maken. Er zijn dus binnenkort weer superleuke dingen te vinden op mijn site. Mijn neefje is snel jarig en dan kan ik leuke cupcakes voor hem maken, Moederdag is ook al vlug. Ook ben ik bijna klaar met mijn opleiding tot banketbakker niveau 2. Allemaal leuke dingen dus om iets voor te maken.
Hier is wat ik heb besteld:
Cupcake papierbakvorm vlag NL 50x33mm. 50 st.
Cupcake papier bakvorm Zwart 50x33mm. 50 st.
Stekerdoos Cijfers en tekens 0 t/m 9 (15st.)
Marsepein Zwart 1:3 Lubecker 250gr.
Marsepein Naturel 1:2 1000gr. Vormkwaliteit
Cupcake papier bakvorm Dieprood 50x33mm. 50 st.
Marsepein Rood 1:3 Lubecker 250gr.
Kleurpoeder mat Roze 4 gram
Rolfondant Bouwhuis gekleurd 250 gram Wit
Cupcake doosje 6 blank incl. tray met venster
Suikerparels Zwart Ø4mm 113 gram
Eetbare Lijm ca. 60ml.
Biscuit-mix (kapselmix) 1kg.
Krabber RVS flexibel kunstst. handvat rechte hoeken
Taartpan 7,5 cm diep vierkant, 25 x 25 cm


Ik hoop dat het snel binnen is zodat ik weer heerlijk kan fröbelen.
Liefs,
Esmée