dinsdag 27 maart 2012

wishlist taartendecoratie.nl


Hello folks,
Ik heb in de afgelopen 3 maanden weer een wishlist verzameld op  taartdendecoratie.nl het is veel dus schrik niet!

-Dubbele taartzaag 32 cm
-Brush bottle 20 ml (tyloselijm)
-Pme plain ide scraper
-Metalen uitsteekset geometrie
-Wilton nature silicone mold voor fondant en marsepein
-First impressions mold itty bitty roses
-Pme deep petal flower cake pan 15 & 25 cm
-Wilton cookie cutter set party theme
-Wilton 101 cookie cutter set
-Taart dummies 3x 10 cm 1x 20cm 1x 25cm doorsnede
-Wilton cake dividing set
-Rainbowdust edible silk metallic golden sands
-Basisset modellingtools
-Pme squeeze bottle set van 2 (trempeerflesjes)
-House of marie lolly stokjes 10cm
-Cupcake dummies
-Vestli house minu bking cups margreth 40 st.
-Sugarcraft gun

Ik hoop dat jullie het leuk vonden,
Liefs,
Esmée

donderdag 22 maart 2012

12cm boltaartjes chique roze en piraatje

Hallo,
Afgelopen weekend was ik alleen thuis en hoefde ik niet te werken, heerlijk!
Vrijdagavond ben ik naar de supermarkt gegaan om wat benodigdheden voor kapsel/biscuitbeslag te halen zodat ik zaterdags lekker lui kon doen 's morgens. Zaterdagochtend ben ik eerst gaan ontbijten waarna ik het recept voor een mooi traditioneel biscuitbeslag ben gaan zoeken op het forum van deleukstetaarten, aangezien het recept welke op de site die wij voor school gebruiken staat, niet echt een fijn/lekker recept is.
Ik kwam uit op een simpel en mooi receptje welke ik binnenkort nog met jullie zal delen.
Hiervan heb ik in alle bakvormen (behalve de springvormen) van mijn afgelopen shoplog een kapsel gebakken. Ik ben er erg tevreden over!
Hieronder twee foto's van de 12cm blanda boltaartjes die ik heb gevuld en gedecoreerd om jullie een beetje een impressie van mijn werk te kunnen geven. Ik hoop dat jullie ze mooi vinden, en zou graag een reactie willen ontvangen.



Als jullie een stap voor stap tutorial zouden willen zien van een van deze taartjes of heb je een ander taartje gezien op internet waarvan je graag een tutorial wilt, dan hoor ik het graag.

Liefs,
Esmée

woensdag 21 maart 2012

Prijslijst taartjes van essusweets


-De taartjes worden gemaakt  van naturel- ,chocolade-,citroen of koekkruiden/speculaas- biscuitcake.Ze kunnen gevuld worden met diverse crèmes,mousses, bavaroises en jams. Bijna alles is mogelijk! zie hiervoor ook Vullingen voor taarten.

-De cupcakes kunnen gemaakt worden van roomboter- of margarinecakebeslag in de standaard smaak vanille. ook kunnen ze gemaakt worden van chocolade-, koekkruiden/speculaas-, appelkaneel**- en citroencakebeslag.Ze kunnen gevuld worden met diverse jams (meerpijs van €0,10 p.c.c.) en opgespoten worden met diverse crèmes of bekleed met fondant/marsepein. Bij ingewikkelde versieringen of duurdere vullingen wordt een meerprijs gerekend.*naturel biscuitcake met vanillebotercrème, als meptaartje, aansnijdtaartje voor bruidstaarten ofcadeautje te gebruiken. Simpele afmaak.**+€0,20


De biscuitlaagjes in de taarten worden getrempeerd met een trempeerlikeursiroop welke bijpassend is bij de vulling. Mochten er kinderen mee eten en heeft u bezwaar tegen het gebruik van een kleine hoeveelheid alcohol wat in deze siroop zit dan kunt u dit melden. Ik zal dan (een deel van) de taart tremperen met een alcoholvrije trempeersiroop .


Wilt u een bruidstaart bestellen? Om uw taart volledig naar wens te maken voor de mooiste dag van uw leven raad ik aan een afspraak met mij te maken door naar het onderstaande email adres te mailen.


Voor meer/andere mogelijkheden kunt U contact opnemen met essusweets@hotmail.com


Helaas is het nog niet mogelijk om vierkante (stapel)taarten te bestellen. dit zal binnenkort toegevoegd worden aan het assortiment. Mijn excuses hiervoor.

vullingen voor gebak

Ik heb een aantal mogelijke vullingen bij elkaar gezocht welke mogelijk en lekker zijn om een taartje mee te vullen. Als u eigen ideeën heeft zijn deze altijd bespreekbaar. Voor vragen over combinaties van vullingen kunt u mailen naar essusweets@hotmail.com. Niet al deze vullingen zijn bij de totaalprijs van een taartje inbegrepen. Bij gebruik van duurdere grondstoffen wordt er een meerprijs berekend. 
Vullingen:
Aardbeienbavaroise**
Advocaatbavaroise**
Appelkaneelcompote
Crème suisse**
Bosvruchtenmousse**
vanillecrème (ook op smaak te brengen met andere smaakstoffen zie*)
Caramel
Champagnecrème(op basis van champagne)**
Chocoladeganache
Chocolademousse**
Chipolata**
Citroenbavaroise**
Hazelnootpralinecrème
Amarenakersen
Monchou roomkaasvulling**
Sinaasappelbavaroise**
Nutellacreme
rumrozijnen
*Aardbei, Abrikoos, Amaretto, Ananas, Banaan, Bosbes, Bosvruchten, Cappuccino, Caramel, Champagne, Citroen, Framboos, Hazelnoot, Mokka, Kaneel, Kokos, Mango, Passievrucht, Perzik, Rum, Sinaasappel, tiramisu 
** Dit zijn vullingen die gekoeld moeten blijven. Houd hiermee rekening als u ver van Sneek woont en er een lange vervoerstijd is.
Jams:
Aardbei
Bosvruchten
Framboos
Abrikoos
4 vruchten
Kersen
Rozenbottel
Bosbessen
lemoncurd

Geshopt: Ikea&xenos

Hallo Lieverds,
Ik ben vorige week na school naar de Ikea geweest. Een stukje met de bus en toen nog een best stuk lopen was niet zo fijn met mijn tas en koffer, maar kon deze daarna lekker in een karretje gooien. Eigenlijk was ik alleen naar de ikea gekomen voor de Blanda serveerschalen te gebruiken als boltaartjes bakvorm (zie hier). heb wel war meer gekocht maar gelukkig heb ik niet heel veel geld uitgegeven. Ik had een weekje eerder ook al 2 leuke kleine springvormen gekocht bij de xenos.






Ikea:
1. Pröjs onderlegger (kantoorafdeling) echt een geweldige grote gladde uitrolmat €4,95
2. Idealisk garde en klopper €1,49
3. Sockerkaka siliconen bakvorm hart €4,99
4. Tolsby lijst dubbelzijdig (ideaal als menukaart voor het bakkerscaféetje wat ik wil beginnen) €0,99 (wow goedkoop!)
5. Blanda blank 2x 20cm en 4x 12cm, 20cm p.s. €2,99. 12cm p.s. €0,99
6. Bullar broodvorm (ideaal om kapsel in te bakken voor schnitten of marsepeingebak) €1,99
7. Plastis ijsblokjesvorm (voor fondant- marsepeinenbloemetjes of bonbons) €0,99

Xenos:
2 kleine 12cm springvormen (zijn waarschijnlijk niet geweldig voor kapsel of cake wanneer je ze invet maar wel als je ze goed bekleed met bakpapier) €1,99 p.s. deze zijn erg handig voor een meptaartje of aansnijdtaartje naast/op een bruidstaart.
24 minicupcake bakvorm hierin passen alle gangbare cupcakevormpjes €4,99 (wilton kost +- 10,00)

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ga je ook graag naar de ikea?

Liefs,
Esmée

vrijdag 2 maart 2012

Recept & Tutorial: Meringues


In deze fototutorial laat ik je zien hoe je eiwitten opklopt en hiervan schuim draait om meringues te maken. Meringues zijn koekjes van luchtig zoet schuim die je vooral ziet in franse bakkerijen. Meringues worden vaak aan het eind van de dag gebakken. De oven is dan nog heet van alle lekkernijen die de hele dag zijn gebakken door de franse patissiers. Meringues moeten op een lage temperatuur ca. 90°C gebakken worden.


(verwarm de oven voor op ± 90°C)
1. 125 gram eiwit, 125 gram suiker om door te kloppen, 250 gram suiker om in te vouwen
2. Een mixer met draadgarde (kan ook een handmixer zijn met gardes) een spatel, een spuitzak met spuitmondje (glad of kartel) een vaas of groot glas en eventueel kleurstoffen.
3. Doe de 125 gram eiwit in de kom en klop dit op tot er een witte schuimige massa is ontstaan met kleine belletjes. 
4. Trek de garde omhoog en draai de garde om. de punt vouwt om. dit wordt soft peak genoemd. Voeg nu de 125 gram suiker toe en klop door tot de massa spierwit is en glanst. Het schuim is nu veel stijfer.
5. Trek de garde opnieuw omhoog en draai deze om. de punt blijft bijna geheel stijf omhoog staan. Klop de massa van de garde af in de kom en "vouw" de 250 gram suiker in drie delen door het schuim.
6. Verdeel wat schuim over kommetjes en kleur deze met een in voedselkleurstof gedoopte sateprikker. Mix de kleurstof door het schuim met een lepeltje.
7. Vouw de spuitzak om de vaas of een groot glas en vul deze met een kleur schuim. 
8. Als alle rozetten zijn opgespoten kunnen ze de oven in. De baktijd is erg lang, ongeveer drie uren. 
9. Check of de meringues klaar zijn door er een door te breken Breekt de meringue droog in kleine stukjes door ? dan zijn ze klaar. Breekt hij door en is hij nog iets vochtig aan de binnenkant of wanneer de twee helften uit elkaar getrokken worden vormen er suikerdraden/haren? dan zijn de meringues nog niet klaar.


Ik hoop dat jullie deze tutorial leuk vonden.
Als er nog vragen of suggesties zijn hoor ik het graag.

Heb je nog een idee voor een volgende tutorial of post, meld het me dan in de comments of stuur een email naar: essusweets@hotmail.com

Liefs,
Esmée

Filmpje: collectie bakspullen

hai, 
Ik heb heb een filmpje gemaakt waarin ik jullie mijn collectie bakspullen laat zien.

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!
Liefs,
Esmée